Известие

Collapse
No announcement yet.

"Паткане", когато е студена

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз бях чел да НЕ се ползва WD40
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
    EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

Първоначално публикувано от hsr
      Първоначално публикувано от filip_gad
      За страшното и аз си мисля, че не е страшно. Тогава просто може да се почисти самия дебитомер и този, ако може да се нарече проблем да изчезне
      А някой да е правил подобно нещо?Аз мисля да се пробвам.Свалянето ми изглежда лесно,но все пак да попитам има ли си някакви тънкости?А с какво да го почистя?Бях чел за ВД40 или нещо подобно?
      На мен първоначално ми го чистиха в сервиз, но човека ми каза, че съвсем спокойно мога и сам да си го почистя под течаща вода. За съжаление не изкара особено дълго време.... и дойде момента за смяна
      146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

[quote=filip_gad]
        Първоначално публикувано от hsr
        Първоначално публикувано от "filip_gad":3ep5dk7u
        За страшното и аз си мисля, че не е страшно. Тогава просто може да се почисти самия дебитомер и този, ако може да се нарече проблем да изчезне
        А някой да е правил подобно нещо?Аз мисля да се пробвам.Свалянето ми изглежда лесно,но все пак да попитам има ли си някакви тънкости?А с какво да го почистя?Бях чел за ВД40 или нещо подобно?
        На мен първоначално ми го чистиха в сервиз, но човека ми каза, че съвсем спокойно мога и сам да си го почистя под течаща вода. За съжаление не изкара особено дълго време.... и дойде момента за смяна[/quote:3ep5dk7u]

Точно така след така нареченото почистване дебитомера не изкарва много първо се убедете че е от него и тогава направо го сменяйте Иначе мойта не гърми просто не иска да върви първите 2-3 километра,се едно дърпам още 2 коли отзад
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
          Иначе мойта не гърми просто не иска да върви първите 2-3 километра,се едно дърпам още 2 коли отзад
          И при мене е абсолютно същото, но вече не му обръщам внимание. Явно е характерно
          ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
          sigpic
          ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Къде се намира дебитомера и как се сваля-демонтира
            Алфа Ромео 145 1.6 Boxer

Comment

Това е за TC, посочен е с стрелката, а като го видиш, сам ще разбереш как се сваля.
              http://clubalfaromeo.com/forum/download.php?id=6725
              успех
              146 1.4TS `98 + LPG BRC Flying injection

Comment

Vatev при твоя боксьор проблема е решен по Сталински. Има дебитомер, има проблем. Няма дебитомер, няма проблем Ти си само с МАП сензор.
                97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
                02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
                Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

Ти си само с МАП сензор
                  Което си е направо супер за мен ГМ Рочестър е супер здрав и безпроблемен инжекцион
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Re:

Явно всички имаме еднакъв проблем,ясно.А наблюдения върху следното имате ли:
                    -здраво мирише на недоизгорял бензин
                    -изпушва на черно,явно от прекалено богата на бензин смес
                    (да отбележа че съм с права тръба на мястото на катализатора)
                    иначе за вървенето нямам наблюдения да не върви,сигурно може и повече(ако е нова да речем)
                    GTV с ново сърце и валчета .....много/100км.

Comment

Re:

Първоначално публикувано от Ivo Skoklev
                      Явно всички имаме еднакъв проблем,ясно.А наблюдения върху следното имате ли:
                      -здраво мирише на недоизгорял бензин
                      -изпушва на черно,явно от прекалено богата на бензин смес
                      (да отбележа че съм с права тръба на мястото на катализатора)
                      иначе за вървенето нямам наблюдения да не върви,сигурно може и повече(ако е нова да речем)
                      Аз май съм н'якво изключение,защото всеки ден е различно
                      Вчера навъртях малко "градско" и нямах оплаквания-нямаше придърпване,"паткане","гърмежи" или нещо подобно.Вярно,че колата ми се стори малко спъната,но поне работеше що годе добре.Тая сутрин я паля и докато мина 4-5 км.беше направо н'якъв кошмар-не може да направи 3 хил.об.-яко придърпване при подаване на повече газ и никаква мощност.После като че ли се пооправи,ама пак не съм доволен(че аз кога ли съм бил все ми се струва,че тая кола трябва да върви повече).а това за пушенето и мириса на бензин като че ли изчезна след смяна на кабели и 2-рата смяна на свещи
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Да. Иво виж си свещите щото и аз като хвърлих бошовските и си върнах старите с които си ми дойде от Италия..... миризмата на не изгорял бензин и при мен изчезна
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Аз верно съм с Bosh,ти ме хвърли в "размисли и страсти",понеделник отивам на диагностика,пък ако излезе нещо ще му мисля

Comment

Първоначално публикувано от Ivo Skoklev
                            Аз верно съм с Bosh,ти ме хвърли в "размисли и страсти",понеделник отивам на диагностика,пък ако излезе нещо ще му мисля
                            Абе тя диагностиката.. няма да ти каже, че боша са лоши. Просто с тези свещи, Алфа не се чувства добре. Ако имаш възможност.... направо ги махай и си слагай хубави. Знаеш кои са. Денсо иридиум. Аз съм с NJK. И разхода като че ли малко ми падна.
                            sigpic
                            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

[quote=Nasko_77]
                              Първоначално публикувано от "Ivo Skoklev":cpv9maj7
                              Абе тя диагностиката.. няма да ти каже, че боша са лоши. Просто с тези свещи, Алфа не се чувства добре. Ако имаш възможност.... направо ги махай и си слагай хубави. Знаеш кои са. Денсо иридиум. Аз съм с NJK. И разхода като че ли малко ми падна.[/quote:cpv9maj7]
                              Тука нещо не съм съгласен.Аз си взех Бош ментенце (за 44 лв 8 бр.) и мойта много добре се разбираше с тях за около 150 км.
                              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Тука нещо не съм съгласен.Аз си взех Бош ментенце (за 44 лв 8 бр.) и мойта много добре се разбираше с тях за около 150 км.
                                Аз лично не те разбрах,какво не си съгласен като са изкарали само 150км?

Comment

Working...
                                X